1967 The beginning      

 

 

Το 1967, ο Χαράλαμπος Κογεράκης (1940-2001) ίδρυσε την εταιρεία «Novoplast – Χ. Κογεράκης» στο Βοτανικό της Αθήνας με αντικείμενο την κατασκευή επίπλων γραφείου από φορμάικα.

Μετά από 2 χρόνια, το 1969, η εταιρεία μεταφέρθηκε στο Περιστέρι Αττικής, με περίπου 10 εργαζόμενους. Η Novoplast καθιερώνεται στην αγορά ως μια εταιρεία που προσφέρει κατά κύριο λόγο ημιέτοιμα είδη μοριοσανίδας επενδεδυμένα με φορμάικα (τμήματα γραφείων όπως καπάκια, πλαϊνά κλπ).


1992 We are united

Το 1992 συμμετέχουν ενεργά πλέον οι δύο γιοι του Χαράλαμπου Κογεράκη, ο Παντελής ο οποίος αναλαμβάνει τον τομέα του σχεδιασμού και της παραγωγής και ο Στέλιος που ασχολείται με τις πωλήσεις. H νέα γενιά συμπληρώνει την υπάρχουσα γκάμα προϊόντων με ολοκληρωμένες λύσεις γραφείων από LAMINATE (γραφεία, συρταριέρες, ερμάρια κλπ) και δημιουργεί στρατηγικές συμμαχίες με τα μεγαλύτερα εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης επίπλων γραφείου της εποχής.


1998 New age

Τα επόμενα χρόνια η εταιρεία πέτυχε μεγάλη αύξηση πωλήσεων στην εγχώρια αγορά και αναπτύχθηκε ανάμεσα στις πιο ανταγωνιστικές κατασκευαστικές εταιρείες επίπλων γραφείου στην χώρα. Οι αυξημένες ανάγκες της εταιρείας οδηγούν στην αντικατάσταση των παλαιών μηχανών με σύγχρονες μηχανές επεξεργασίας LAMINATE και δύο σύγχρονα κέντρα εργασίας CNC. H τεχνολογία Cad έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρείας μας. Παράλληλα ο Παντέλης και ο Στέλιος έδωσαν μια νέα ταυτότητα στην εταιρεία και δημιούργησαν την Kogerakis Design Office. Το νέο δυναμικό λογότυπο ανταποκρινόταν απόλυτα στις ανάγκες της εποχής.

2003 Growing

    

Το 2003 υπήρξε χρονιά σταθμός στην ιστορία της εταιρείας καθώς αγοράστηκαν νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα παραγωγής CNC από τις κορυφαίες Γερμανικές εταιρείες IMA, KOCH και την Αυστριακή SHELLING και έγινε νέα επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων της, φτάνοντας συνολικά τα 2.500 τετραγωνικά μέτρα. Σκοπός της ανάπτυξης αυτής ήταν η παραγωγή άριστης ποιότητας επίπλων, η γρήγορη παραγωγή των προϊόντων καθώς και η δυνατότητα κατασκευών παντός τύπου. Παράγοντες που έκαναν την εταιρεία να αναβαθμιστεί και να ξεχωρίσει στην αγορά.


2008 Growing

Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της αγοράς για καλό ποιοτικό έπιπλο γραφείου σε προσιτές τιμές διευρύνουμε την γκάμα του πελατολογίου μας σε μεγάλες εταιρείες, ΔΕΚΟ, ευρύτερο Ελληνικό δημόσιο, Δήμους, νοσοκομεία κλπ. Ο άριστος τεχνολογικός εξοπλισμός, το εξειδικευμένο προσωπικό μας, οι υγιείς συνεργασίες μας με τα μεγαλύτερα εργοστάσια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και οι εξωτερικοί συνεργάτες μας, δίνουν την δυνατότητα σε εμάς και στους πελάτες μας να εξοπλίζουνε τους εργασιακούς τους χώρους με μοντέρνα και λειτουργικά έπιπλα που ξεχωρίζουν με την αισθητική και την ποιότητά τους.


2016 Going global

Το 2016 ήρθε η στιγμή της εξωστρέφειας. Έχοντας φτάσει το πλήρωμα του χρόνου και ακολουθώντας τις ραγδαίες εξελίξεις της εποχής μας, το εταιρικό μας προφίλ ανανεώνεται με ένα νέο λογότυπο, «Kogerakis office & more», η διαδικτυακή μας ταυτότητα ενισχύεται και η συμμετοχή μας στα μέσα μαζικής δικτύωσης ενεργοποιείται δυναμικά. Ο Παντελής και ο Στέλιος Κογεράκης παρουσιάζουν στην εγχώρια αγορά έναν νέο, πρωτοποριακό κατάλογο προϊόντων, σχεδιασμένος με γνώμονα την ποιότητα, και την εργονομία. Ο σεβασμός στον πελάτη και στις απαιτήσεις του, η άριστη ποιότητα των επίπλων, η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και η δυνατότητα προϊόντων κατά παραγγελία χαρακτηρίζουν την εταιρεία μας καθιστώντας την μια ισχυρή δύναμη στον χώρο του επαγγελματικού επίπλου γραφείου στην εγχώρια αγορά. Απευθυνόμαστε όχι μόνο στην χονδρική πώληση και στις ΔΕΚΟ αλλά και στο ευρύ κοινό μέσω διαφήμισης, έντυπου υλικού και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Tomorrow

Στην Kogerakis office & more εργαζόμαστε για τη δημιουργία μοναδικών λύσεων για το χώρο της εργασίας του αύριο. Το έργο αυτό το επιδιώκουμε από κοινού με τους συνεργάτες μας σε χώρες ανά τον κόσμο, όπως την Ιταλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και την Τουρκία. Με τις αξίες που μας ξεχώριζαν πάντα όπως τις άριστες υπηρεσίες μας, τα ποιοτικά προϊόντα μας και την αδιάκοπη αφοσίωση μας στον πελάτη, βοηθάμε τους ανθρώπους και τις εταιρείες να διαμορφώσουν το μέλλον επιτυχώς στο ιδανικότερο εργασιακό περιβάλλον. Η πολυετής εμπειρία που έχουμε αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια μέσω της χονδρικής πώλησης και μεγάλων έργων στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προσδοκούμε να μεταφερθεί σε όλους εσάς. Η αναγνώριση που έχουμε λάβει από τους συνεργάτες και πελάτες μας έχει γίνει σημαία για νέες συνεργασίες.

 

TOP